DIT IS
NIEUWE ENERGIE

Bij ons draait alles om persoonlijke aandacht en betrokkenheid. We begrijpen dat de overstap naar zonne-energie een belangrijke beslissing is, en daarom nemen we de tijd om bij jou thuis langs te komen voor een technische opname. We willen niet alleen de fysieke kenmerken van je huis, meterkast en dak bekijken, maar ook jouw wensen in kaart brengen. Op basis hiervan kunnen we een op maat gemaakte offerte opstellen dat perfect aansluit bij jouw situatie.

Bij ons kun je rekenen op:

Wij respecteren je privacy

Zij kozen voor persoonlijk advies,
lokale service en goede kwaliteit

De mannen van Spara Energy zijn heel professioneel, communiceren goed en correct en de klus van 6 zonnepanelen leggen was binnen 1 dag helemaal af. Ik kan ze van harte aanbevelen!
Nanette Bosch
Nanette Bosch
– Goede offerte.- Prima prijs/kwaliteit verhouding.- Alles netjes geplaats en afgewerkt.- Wij zijn heel tevreden!
jacqueline eijkhout
jacqueline eijkhout
Prima service, deskundig, goede uitleg, nemen de tijd, denken met je mee en geven goed eerlijk advies.
Monique Moors
Monique Moors
Netjes, degelijk, vriendelijk, meedenkend, solide, goede kwaliteit, klantvriendelijk
Jantine Smeijers
Jantine Smeijers
Spara Energy heeft een hele nette en kwalitatief hoge set zonnepanelen bij ons geinstalleerd. Een super vriendelijk en relaxed team met een berg kennis en ervaring. Goede communicatie vooraf, efficiente en nette installatie en ik weet zeker dat als ik nog vragen heb dat ik dan weer vlot antwoord krijg. Een aanrader om je opdracht door Spara uit te laten voeren.Lees meer
Jan van de Laar
Jan van de Laar
js_loader

Onze zonnepanelen en omvormers

Zonnepanelen: een
slimme investering

Wil jij jouw woning verduurzamen? Zonnepanelen zijn een uitstekende keuze! Bij ons streven we altijd naar de beste kwaliteit en hebben we uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van zonnepanelen. Onze zorgvuldig geselecteerde panelen zijn van hoge kwaliteit, waardoor je er langdurig van kunt profiteren. Dit maakt de investering in zonnepanelen niet alleen duurzaam voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Omvormers zijn cruciaal
voor duurzame energie

Een omvormer is het hart van de installatie. Een omvormer zet de stroom die jouw zonnepanelen opwekken om in stroom die je in huis kunt gebruiken. Dit moet natuurlijk zo efficiënt mogelijk gebeuren, want je wil geen kostbare energie verliezen. Wij bieden drie verschillende soorten omvormers aan.

  • Een string-omvormer, waarbij er een centrale kabel langs alle zonnepanelen loopt. Handig voor schaduwvrije daken. Hiervoor gebruiken wij Growatt omvormers.
  • Een centrale omvormer met optimizers achter elk paneel. Deze optimizers zorgen ervoor dat de panelen onafhankelijk van elkaar werken. Deze omvormers komen van SolarEdge.
  • Micro-omvormers. Deze omvormers van Enphase vervangen een centrale omvormer. Elk paneel heeft een eigen omvormer, waardoor er binnen ook geen grote, centrale omvormer hoeft te hangen. Micro-omvormers schakelen de panelen ook eerder in en later uit, waardoor je meer energie opwekt. In het geval van micro-omvormers bieden we bijvoorbeeld de Enphase IQ8 aan.
 

In 5 stappen
zonnepanelen op locatie

Stap 1
Technische opname

Onze specialisten komen langs om je woning te bekijken. Op deze manier kunnen wij een inschatting maken van de ideale ligging van de zonnepanelen. Daarnaast is er ook alle tijd voor vragen en geven we advies over jouw specifieke situatie.

Stap 2
Voorstel

Na de opname doen wij een voorstel, zodat je weet waar je aan toe bent en wat het gaat kosten.

Stap 3
Werkvoorbereiding

Nadat je akkoord gaat met ons voorstel, beginnen we aan de werkvoorbereiding. We lopen alles nog even na, zodat we zeker weten dat de installatie zonder problemen verloopt.

Stap 4
Installatie

We komen langs om de zonnepanelen te installeren! Dit doen we snel en efficiënt, zodat je zo min mogelijk last hebt van het werk. De panelen liggen meestal binnen één dag op het dak.

Stap 5
Oplevering

Na het installeren van de zonnepanelen voeren we een eindinspectie uit en laten we zien hoe de installatie werkt. Daarna ontvangt u van ons een eindafrekening. 

Jouw lokale partner
voor zonnepanelen

Bij ons draait alles om jou en jouw tevredenheid. We streven naar een hoog service niveau en bieden ondersteuning gedurende het hele proces, van de eerste ontmoeting tot de uiteindelijke installatie en daarna. We zijn er trots op dat we huiseigenaren zoals jij helpen om de overstap naar duurzame energie te maken en tegelijkertijd kosten te besparen.

Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner voor je zonne-energie-installatie, staan wij voor je klaar. We beloven persoonlijke aandacht, hoogwaardige installaties en eerlijk advies dat is afgestemd op jouw behoeften. Samen kunnen we de wereld een beetje groener maken, terwijl we jouw huis voorzien van een duurzame en betrouwbare energiebron.

De Echte Installateur

Als erkend InstallQ installateur en lid van technieknederland, staan we garant voor kwaliteit en professionaliteit. We hebben de kennis en ervaring om hoogwaardige installaties te leveren die voldoen aan de hoogste normen. Bovendien zijn we trots op ons vermogen om eerlijk advies te geven. We denken met je mee en zorgen ervoor dat je de best mogelijke oplossing krijgt, zelfs als dat betekent dat we je adviseren om nog even te wachten of andere opties te overwegen.

unnamed (2)

Heb je nog vragen?

Jou energieleverancier is wettelijk verplicht de zonnestroom die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. Vanaf 2023 wordt deze regeling mogelijk met 9% afgebouwd.

Dit is niet meer nodig, sinds januari 2023 factureren wij zonnepanelen zonder BTW.

Na het uitbrengen van een indicatieve offerte plannen wij altijd een technische schouw in. Hieruit zal blijken of uw meterkast geschikt is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn. 

Ja, Wij zijn installQ erkend installateur en leveren installaties op volgens de laatste norm.

Wij installeren vanaf 6 zonnepanelen en monteren geen zonnepanelen op dakkapellen. 

Nee, de duurzaamheidslening kunt u aanvragen bij uw gemeente. 

Spara Zonnepanelen

De oprichter van Spara, Johannes van Broekhuizen, heeft al meer dan tien jaar ervaring met zonne-energie. Hij werkte eerst voor grote projecten door heel Nederland, maar wilde zich liever focussen op zijn eigen stad. Spara richt zich daarom als lokale installateur op Nijmegen en omgeving. Om ook anderen te helpen verduurzamen, leggen we tegenwoordig ook graag zonnepanelen in Arnhem.

Spara bestaat nu uit een klein team van ongeveer 10 medewerkers, dat zich inzet om Nijmegen dak voor dak te verduurzamen. Een wereld waarin alle energie duurzaam wordt opgewekt, lijkt nog ver weg. Maar met elk nieuw zonnepaneel komt het toch een stapje dichterbij

Wij respecteren je privacy